Domů Blog Makovec s meruňkovou marmeládou, bílou čokoládou a levandulí

Makovec s meruňkovou marmeládou, bílou čokoládou a levandulí

Lucka

Při pečení tohohle makovce hooodně zhluuuboka dýchejte, protože vůně máku, pečené bílé čokolády, levandule a meruněk dohromady …

O:-)

Ingredience:
(malý pekáč 31 x 19 cm)

suché ingredience
1 hrnek špaldová mouka hladká
1 hrnek špaldová mouka celozrnná
1/2 hrnku cukr krupice
1/2 hrnku mletý mák
1 1/2 lžička prášku do pečiva
1 lžička pečící sody
vanilkový cukr
špetka soli

mokré ingredience
1 1/2 hrnku plnotučného mléka
1/2 hrnku oleje
1 vejce

na zdobení
meruňková marmeláda
3 špetky levandule
cca 3 řádky (12 kostiček) bílé čokolády

máslo na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Postup:
1. V míse smícháme suché ingredience.
2. Přilijeme mokré ingredience a vše důkladně promícháme.
3. Těsto vylijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného moukou.
4. Nazdobíme meruňkovou marmeládou, bílou čokoládou a levandulí.
5. Pečeme při 175°C zhruba 35 – 40 minut.

Tip na zdobení:
Meruňkovou marmeládu klademe na těsto po lžičkách do tří řad. Potom koncem lžičky projedeme marmeládové kápance z jedné strany pekáče na druhou – na koláči nám vzniknou krásná srdíčka. Vedle každého srdíčka jemně do těsta vtlačíme čtvereček bílé čokolády. Posypeme levandulí.

Okomentovat

Stránka používá soubory cookies. Prohlížením webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. OK